Sāremā sala: Senās uguns nakts ar SPA atpūtu 31.08.-01.09. - 2Dienas

Sāremā sala – Senās uguns nakts ar SPA atpūtu 2024!!! Reizi gadā, senās uguns naktī, tiek iekurināti ugunskuri, lai atcerētos vēsturiskās jūras signālugunis. Piekrastes ugunskuru iedegšanas pasākumā, kas notiek vasaras beigās un pāris gadu desmitu laikā ir kļuvis par populāru tautas tradīciju, mēs pludmalēs kopīgi izveidosim ugunskuru ķēdi, kā arī, svinot jūras krastā šo pasākumu, tādējādi nosūtīsim galvenokārt pozitīvas domas un ziņas.
 
Brauciena datums: 31.08.-01.09.2024
Brauciena cena:  ____ EUR
 

Sāremā sala ar atpūtu Asa Spa Hotel
Muhu Katrīnas baznīca – Muhu Strausu ferma – Ekoloğiskā ferma Natura Siberika un Tollustes muiža – Ārensburgas bīskapa pils – Anglas vējdzirnavu kalns – kāli meteorīta krāteru lauks

1 diena
Plkst. 7:00 izbraucam no Rīgās. Ceļš VIA Baltica ved cauri Pērnavai. Ceļā neliela kafijas pauze. Pārcelšanās ar prāmi no Virtsu ostas uz Kuivastu ostu (~30 min. Iespēja paēst pusdienas uz prāmja).

Muhu Katrīnas baznīca
Muhu baznīca hronikā ir pieminēta jau no 1267.gada. Skaistā baznīca ir celta agrās gotikas stilā. Muhu baznīcas interjera izskatu nosaka augsti griesti, kupolveida arkas, bet kora daļā krusta velves. Uz baznīcas kora telpas ziemeļu un austrumu sienām ir saglabājušies sienas gleznojumu fragmenti, kas ir datēti ar 1330. gadu. Pie durvīm, kas ved uz kāpnēm, ir redzama sienā iemūrēta trapecveida kapu plāksne, kas ir cēlusies no 12.-13.gadsimta. Labi zināt: Muhu baznīca ir viena no skaistākajām lauku baznīcām Igaunijā. Muhu baznīcas kancele ir viena no vecākajām Sāres apgabalā. Baznīca ir tikusi izmantota kā nocietinājums.

Muhu Strausu ferma ir aizraujošs dzīvnieku parks, kur dzīvo strausi, zebras, sarkanie ķenguri, valabiji, emu, alpakas, poniji un truši. Laasu fermas saimnieks un saimniece strausu audzēšanu uzsāka pirms 20 gadiem – viņiem ir pieredze, kurai var uzticēties! Vasarā pie mums ir atvērta dārza kafejnīca, kurā tiek piedāvāti garšīgi ēdienu no vietējām izejvielām. Apciemojiet arī mūsu suvenīru veikalu – šeit atradīsiet interesantus produktus, kas ir saistīti ar fermas dzīvniekiem. Bērniem ļoti patīk barot strausus ar kukurūzas graudiem. Visus dzīvniekus var apskatīt tuvumā. Muhu Strausu ferma ir lieliska vieta visai ģimenei!

Ekoloğiskā ferma un Tollustes muiža.
Ferma atrodas bijušās muižas Tolluste teretorijā, kura tiek datēta ar 16.gadsimtu. Kopējā teretorijas platība ir apmēram 5 hektāri. Kosmētikas ražotājs Natura Siberika ilgi meklēja piemērotu vietu, unikālu ārstniecības augu stādīšanai un audzēšanai, lai iegūtu dabīgos ingredientus , sastāvdaļas naturālās bio kosmētikas ražošanai. Tolluste izrādījās piemērota vieta šim mērķim, muiža, kura ir salas kultūras un īpašās dabas bagātības simbols. Kosmētikas sērija Natura Siberika Siberika Saaremàa tika radīta īpaši maigai ādas un matu kopšanai. Augi tiek kaltēti un sagatavoti tradicionālā 16.gadsimta akmens mājā ar salmu jumtu. Uzzināsim augu īpašības un kosmētikas ražošanas noslēpumus, kā arī daudz ko jaunu par vietējiem ārstniecības augiem, augu sugām, izmantotām bio kosmētikā !

Kāli meteorīta krāteru lauks
Kāli meteorīta nokrišanas aptuvenais laiks ir pirms 7500–7600 gadiem. Meteorīta nokrišana jau apdzīvotajā Sāremā izraisīja lielus postījumus, kas tiek salīdzināti ar mazas atombumbas sprādzienu. 5–10 km augstumā meteorīts sadalījās un nokrita uz zemes gabalos, no kuriem radās lielākais 22 m dziļais krāteris 110 m diametrā un astoņi mazāki krāteri. Apmēram ap mūsu laika skaitīšanas periodu Kāli ezers tika ieskauts ar masīvu akmens mūri, pie kura sienas atrastie daudzie mājdzīvnieku kauli liecina, ka šī ir bijusi upurēšanas vieta. 
Noderīgi zināt: Pasaulē lielāko krāteru vidū Kāli krāteris ieņem astoto vietu. Kāli meteorīta krāteru lauks Sāremā ir Igaunijas unikālākais dabas piemineklis, vienlaikus tas ir Eirāzijas iespaidīgākais krāteru lauks.

Ierašanās Kuresārē, viesnīcā Asa Spa Hotel. Viesnīca atrodas jūras krastā, netālu no Kuresāres pils parka un jahtu ostas. Iekļauta cenā: saunas centrs, trenažieru zāles apmeklējums; Brīvais laiks Kuresārē. Nakšņošana viesnīcā.

2 diena
Brokastis, no plkst. 7:00-10:00.

10.30 Ārensburgas bīskapa pils , iespaidīgāko un senāko visā Baltijā. Kuresāres bīskapa cietoksnis, kas tautas valodā tiek saukts arī par Kuresāres pili, ir būvēts 14. gadsimtā. Kuresāres bīskapa cietokšņa ēka un vienīgā viduslaiku cietokšņa ēka, kas Baltijas valstīs ir saglabājusies bez nozīmīgas pārbūves. Papildus estētiskajai pieredzei, ko sniedz arhitektūras stilīgums, cienīgums un iespaidīgais skaistums, cietokšņa apmeklējums sniedz plašas vēsturiskas zināšanas, piedāvā panākt tiešu kontaktu ar pagātni un izjust viduslaiku atmosfēru.

Anglas vējdzirnavu kalns. Anglā jūs gaida vienīgās vējdzirnavas Sāremā, kas saglabājušas savu sākotnējo izskatu. Četras no piecām dzirnavām ir tipiskas Sāremā dzirnavas, kas uzceltas pagājušā gadsimta sākumā. Holandiešu tipa dzirnavas tika uzceltas 1927. gadā. Šeit jūs varat iepazīties ar vēsturiskajām lauksaimniecības mašīnām, kā arī vasaras sezonā ar vairākiem lauksaimniecības mājdzīvniekiem un putniem. Vējdzirnavu kalnā atrodas muzejs, kas iepazīstina ar vietējo tautas kultūru, kā arī kafejnīca, suvenīru veikals un svinību zāle. Pēc iepriekšēja pieteikuma var piedalīties dažādās darbnīcās. Dzirnavu grupa pēdējo reizi tika atjaunota 2009. – 2011. gadā. Apskatei atvērtas ir gan holandiešu tipa, gan arī staba dzirnavas.

Atgriešanās Rīgā ap pl. 21:00.


Cenā iekļauts:
Viena vieta ērtā tūrisma klases autobusā; Nakšņošana 2 vietīgā numuriņā Asa Spa Hotel viesnīcā, Kuresāres līča krastā; Brokastis (zviedru galds); Neierobežots saunas, trenažieru zāles apmeklējums; WiFi internets viesnīcā; Gida – grupas vadītāja pakalpojumi LV – RU.


Noderīga informācija un papildu izmaksas:

Ekskursija Kuresāres bīskapa cietoksnis – 10 €, bērni – 7 €,
Prāmi Virtsu – Kuivastu – Virtsu – 10 €
Muhu Strausu ferma ir aizraujošs dzīvnieku parks – 5 €, bērni – 4 €,
Ekoloğiskā ferma un Tollustes muiža – 5 €
Anglas vējdzirnavu kalns – 6 €, bērni – 2 €,
Piemaksa par iespēju izvēlēties sēdvietu autobusā – 5 €
Piemaksa par SGL (vienvietīgu numuru) – 35 €


Atcerieties!
Igaunijas ceļojumā ir nepieciešami personu apliecinoši dokumenti (pase vai ID karte)!

Lai izmantotu iespējamās skolēnu / senioru atlaides, kur tādas pieejamas, iesakām ņemt līdzi attiecīgo apliecību


 Saņemiet informāciju un detalizētas programmas, pasūtiet ceļojumus, zvaniet, rakstiet, ienāciet: +371 22085055, +371 67186320 rakstiet uz info@dimartour.lv

Jūs varat uztaisīt rezervāciju vai uzdot mums jautājumu caur šo formu.